Om Zethino:

 

Zethino (Henning Bylund).Trolleribanan startade tillsammans med en äldre trollande broder Mac Tony, och de turnerade också tillsammans under tre år. Sedan deras vägar skilts fortsatte Henning och vartefter programmen och rutinen växte blev engagemangen fler och fler. Genom att arbetet gav honom tre veckors friskiften kunde trollande då bli intensivt. Zethino blev en mycket uppskattat barntrollare och reste på många små turnéer till olika bibliotek och förskolor samt till vårdinrättningar etc., och det kunde bli turnéer över hela Sverige. Zethino blev också engagerad som programledare och åtskilliga somrar har han hållit i publikälskade trivselkvällar på olika håll i Norrland. Clownen Zethino har också fått trolla i kyrkor vid flera tillfällen. Henning knyter också ballongfigurer på marknader och olika Arr. Han åker även på Varuhus och trollar och gör ballongfigurer. Men då får duvorna och kaninen Skutt stanna hemma.. Som trollande jultomte kan man också engagera Zethino. Och han är flitig med att framträda. Numera har han och sonen Kenth arbetat fram ett trolleriprogram där de trollar som clownerna Zethinos. Ja, Zethino är en trollkarl med idéer – men så är han också en av Sveriges mest engagerade trollkarlar!Zethino har synts i press, lokal och regional tv. Han har bl.a jobbat med ALf Robertsson,Cornelis, Roland Cedermark,Anna-lena Lövgren,Thord Åhman,Jonny Öst,Rune Göransson,"Amos" Person Göte Hann,Jan Sparring,Eldino,Jan-Erik Wiik,Henrik Åberg, Rock-ragge,Ronny Sahlen "Rockande samen"Sven Gösta Jonsson,Cris O´Berg,Sylvia Sandin,Tommy Nilsson,Annika Östman Georges Kidd, Mac Tony, Curtelly m.fl.m.fl.

Tidningarna skriver:Ljustorpsbladet 2014


Familjegudstjänst Söndagen den 11 maj var det familjegudstjänst i Ljustorps kyrka. Barnkörerna och kyrkis hade avslutning för säsongen. Prästen Thord Hägglund började med att berätta att det blivit lite ändringar i programmet. Det var tänkt att efter gudstjänsten så skulle Jan Sjöholm komma och ha en aktivitet med kastspö, bland annat kasta prick med spöet. Men eftersom Jan blivit sjuk så ringde Thord upp en trollkarl som hette Zethino. Hans trollerishow skulle börja klockan 12.30. Gudstjänsten flöt på som vanligt med psalmsång och bibeltexter uppblandat med körernas framträdande. Kyrkis var först ut och de höll först en kyrkoandakt och sjöng några sånger. Efter det engagerades församlingen med att hoppa med till sången om hoppande harar. Barnkören och ungdomskören sjöng också. Johanna Lundberg sjöng ”Du är allt” solo tillägnat sin gammelmormor Elsy Lindström, som i dagarna fyllt 90 år. Det var inte många ögon som var torra efter det framträdandet. Skattjakt Efter gudstjänsten serverades hamburgare och korv i prästgårdsparken. När barnen ätit sig mätta kallade Cecilia, ledare för kyrkis, alla barn till sig. Hon gav barnen olika uppdrag som de skulle utföra för att samla på sig bokstäver. När alla bokstäver var insamlade skulle de bilda ett ord som ledde dem till skatten. Det tog inte lång stund innan alla barnen fick en väldig fart in i Församlingshemmet och skatten var snart funnen.

Stor underhållning

Klockan hade nu hunnit bli halv ett och det var dags för Zethionos framträdande.

Barnen bänkade sig på golvet framför honom mumsande på godis. Trollkarlen började med ett enkelt bolltrix som han sedan förklarade var bara lur, att allt trolleri bara var lur. Han visade hur han gjort. Sedan övergick han till mer avancerade trix som man inte kunde genomskåda. Med barnens hjälp trollades ljus bort, sönderklippta rep blev hela mm Carina Frölander lånade modigt ut en hundralapp som Raija Jaskai fick i uppdrag att hålla i. Något hon inte lyckades med och hundralappen återfanns inuti ett äpple! Livia Modeér fungerade som en levande strömbrytare till lampan hon höll i. Påknappen satt i näsan och avknappen i örat! Mycket underhållande show och förhoppningsvis inte sista gången vi fick se Zethino!
Text & bild: Sara Östman >
>
2010 VF. Umeå.>
Trollerikonster>
Zethino gjorde sitt bästa för att engera publiken i sina trollerikonster. Det blev både transformerade paraplyn och försvunna hundralappar, allt till publikens stora förtjusning. De barn som dessutom vågade sig upp på scen för att agera hjälpreda åt trollkarlen belönades med ett glass­igt trollkarlsdiplom.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article106973.ab

2010-06010 Liden Nationalfirandet avslutades med att HENNING BYLUND,alias ZETHINO, fattade sitt trollspö. Det blev en uppsluppen stund och om det är någon som tror att trolleri bara roar barn så har ni fel. Vi vuxna skrattade och blev minst lika snopna som barnen inför hans trollerikonster.En eloge till Zethino, som lät alla barn assistera. Zethino både trollade bort och trollade fram till publikens förtjusning.

2010-02-22 Ljusdalsposten. Trollkarlen Zethino gav välbesökta shower i både Los och Färila på söndagen. Och när Zethino trollar för barn är det full fart. Barnen involveras hela tiden i showen, och han uppmuntrar dem att avslöja hans små trick. Men precis när barnen i publiken tror att de kommit på hur trollkarlen gör, kommer en oväntad vändning som gör allt magiskt igen. Trolleri! Trollera! säger Zethino och går raskt över till nästa nummer.

2009-07-16 Korskrogen
Fiskets Dag vid Skålsjön Onsdagen den 15 juli 2009 20 års jubilumet vid Skålsjön drog rekordpublik ,uppskattningsvis mellan 600-800 personer besökte Fiskets dag i år. Tommy Nilsson och Trollkaren Zethino hade den största dragningskraften under dagen, men även barnen som köade för att få fiska i en kasse med mycket fisk var i år många .
2009-06-08 Liden
Trollkarlen Henning Bylund, alias Zethino, förvirrade och förvillade oss med sin finger-färdighet och lockade både barn och vuxna till skratt. Alla barn inbjöds att delta i trolleriet och att lyckan då var fullständig gick inte att ta miste på. Ett mycket förtrollande möte, som till barnens förtjusning avslutades med ”godisregn”.2008-01-05
Trollkarlen Mr Zethino trollband publiken, ung som gammal med sina fantastiska trolleritrick. Kultursatsningen denna gång var därför en aktivitet för barnen under deras jullov samt en liten återbetalning till barnen genom att hyra in magikern Mr Zethino som trollade för ett 100-tal barn och unga. Hela publiken gick nog hem och grubblade på en och samma fråga, -Hur gjorde han???????? Under ca en timmas fantastisk underhållning tog han upp ett 10-tal barn på scenen som fick hjälpa honom med olika trolleritrick. Hela föreställningen avslutades med ett uppskattat godisregn, godis som trollkarlen lyckats trolla fram genom en brinnande hemkok.

Dagens ros.
Till Mr Zethino trollkarlen som hade så häftig show på mitt barnkalas i Måle. Tusen tack!. Simon 6 år.

På Folkets Hus i Iggesund var trollkarlen Zethino närapå lika populär som jultomten bland barnen


2007-09-23 Wow
En sån underbar clown!!! Zethino besökte oss när vi hade invigning av Barnens Ark i vårt pastorat nu i september. Han fångade barnens uppmärksamhet till 110% och oss vuxna roade han kungligt! Tusen tack för en underbar show!!!

NSD 30/5 2006

Trollbundna av magiker

Mr Zethino från Örnsköldsvik var på besök i Svedjeskolan spår D- en trollkarl som bjöd på magiska tricks till barnens förtjusning. Trollkarlen tog mycket hjälp av barn och lärare och det var väldigt uppskattat.barnen och fröknarna skrattade i ett.

Zethino är en skicklig trollkarl som verkligen får med sig sin publik. Barnen pratade om detta hela dagen.

 

Luleå,Kuriren 31/5 2006

Måndagen den 29 maj fick Svedjeskolan långväga besök av trollkarlen Zethino från Örnsköldsvik Trollkarlen hade ett perfekt program att visa och barn och lärare fick hjälpa till. En hel underbar timme fick barnen och lärare njuta av denna föreställning. Det var jubel och åter jubel.

Tidningen Ångermanland 25/5 2006

Barnens dag i Helgum
Barnens dag med maskeradtävling och marknad lockade stor som liten och trollkarlen Mr Zethino höjde temperaturen avsevärt.

Mr Zethino, trollband både den unga och äldre publiken. Han trollade in en hundralapp i ett färskt äpple, gjorde halsbrytande trick med en morotsgiljotin och trollade paraplyer och näsdukar hit och dit.
Mr Zethino fungerade också som konferencier och prisutdelare när alla maskeradklädda barn skulle få pris.......

4/2 2006

Mr. Zethino på Barnens lördag Lördagen den 4 februari besökte den trollande clownen Mr. Zethino Sollefteå bibliotek. Ett trettiotal barn och många vuxna lät sig roas och förundras av den rolige trollkarlen. Efteråt var det många barn som ville sitta i Mr. Zethinos knä.

 

1/11 2005

Musikcafé på godtemplargården i Åte.

Många besökare kom och blev roade av gästande trollkarlen Zethino som gjorde de mest fantastika trix man kan tänka sig.Han trollade exempelvis bort sedlar som återfanns i ett äpple,noga inslaget i ett paket. Han arbetade lungt, men det gick aldrig genomskåda trollkonsterna. Han hade också ett trevligt prat och olika historier under tiden han trollade, och många skratt blev det.

M.Olsson.

TÅ. 20/6 2005

......Under lördagen bjöd Zethino på trollkonsteroch spex.

Högeligen uppskattat av såväl barn som Vuxna.

3/2 2005

........ .....Sedan trollade Mr.Zethino ( Henning Bylund) med stor skicklighet och

på ett förbluffande sätt som slog många med häpnad. Hans fingerfärdighet

kan man inte klaga på. Det utbröt stort jubel efter varje nummer som

han genomförde. .......................

 

Zethino förtrollade publiken

Klockan 13.00 var det dags för trolleriartisten Zethino att dra igång sin show.

Under nästan en timme fick den förstummade publiken se en trollerishow i toppklass.

Zethino som till vardags heter Henning Bylund är en mästare på att fånga publikens uppmärksamhet.

Med en stor portion humor och glimten i ögat tilltalar hans nummer både stora och små.

 

 

T.Ångermanland 04-03-01

Zethino fick hjälp
med de magiska tricken

Trollkarlen Zethino kan konsten att fånga en ung publiks intresse.

På lördagen var han på biblioteket i Sollefteå.

Han trollade bort dukar, bollar och allt möjligt inför den hänförda publiken.

Barnen fick själva med jämna mellanrum komma fram och hjälpa Zethino med de magiska tricken.

Alla som hjälpte till fick ett diplom för sina insatser.Henning Bylund, som han heter utan kostym och trollstav,

förbluffade inte bara med sina trollkonster.Han fick alla att skratta rejält också, inte minst åt sin egna missar.
Det här var det tredje inslaget i bibliotekets satsning på Barnens lördag.

04-02-13

Magi i kommunens lokaler

Envisa rykten gör gällande att det har pågått magisk verksamhet på biblioteket.

Flera barn uppges ha trollat fram både godis och kaniner mitt framför ögonen på

biblitekspersonalen. Hörnfönstret har som enda tidning bevis av det inträffade.

Fast egentligen var det inte så det gick till.

Inte om man ska vara alldeles ärlig i alla fall. Däremot har bibloteket haft besök av trollkarlen Zethino

alias Henning Bylund från Domsjö. På självaste fredagen den 13 ( februari) trollade han tillsammans med barn

i Hörnefors.Inte nog med att han visade sina trick,några barn fick själva prova på hur det känns

att kunna trollafram en hel skål med godis. Bara sådär.

Så ni ser...allt som stod i ingressen var sant fast med en liten annan vinkling , såklart.

Norran 03-08-25

Makarure Music Night i Mellanström

Bjöd på ett blandat och mycket uppskattat program.

Trolleriartisten Henning Bylund med artistnamnet Zethino,

Inledde kvällen med en mycket skickligt genomförd show med inriktning

på de yngsta i publiken.

Henning har arbetat som trolleriartist i tretti år ,och uppskattar att få hålla

på med barn.Hans huvudsakliga uppdrag består i att åka ut på fester av olika slag

bland annat Familjefester.m.m. Han var också underhållare på Anja Perssons 30 årskalas

och säsongsavslutning, där nästan helaTärnaby var inbjuden.

 

Tidningen Ångermanland 03-08-19

Lungviks IF fyller 80 år.

Ett populärt inslag var förstås trollerikonstnären ZETHINOS uppträdande

Rebecka Berglund har tagit plats på scen för att riktigt kunna syna Zethinos

märkliga trollerinummer.

 

ÖA 03-01-18

Programmet fortsatte med Trollkonstnären Zethino

Som bjöd på en bejublad föreställning.Trollkonstnären

hade inga problem med att få hjälp av barnen i trolleriet.

Som tack för hjälpen så fick dom ett diplom. Särskilt dom yngre

barnen försökte med stor inlevelse att lista ut hur tricken utfördes,

men hade ingen större framgång. Godisregnet i slutet av showen var

mycket uppskattat.

 

Ljusdalsposten02-10-07

Trollkarlen Zethino lockade fram

Många skratt med sina galna tricks.

Anna Wallberg var modig ock klarade sig helskinnad

ur äventyret.

Haaparannanleti

Perjantaina 29, marraskuuta 2002

Taikuri Zethino(Henning Bylund) käytti avustajia yleisön joukosta.

Narut ejvät tulleet koskaan yhtä pitkiksi kuinka tarkkaan Henry

Helin sitten yrittikin saksia.

Haparandabladet 02-11-26

Skyltsöndagens arrangemang satte Haparandaborna i rörelse.

Publiksuccé

I stadsbiblioteket fick man ta in extra stolar

för trolleriartisten Zethinos show när klaffstolar

och dynor inte räkte till....

Aftonbladet: 02-11-22

Trollkarlen Zethino säger på en gång att han luras. Och sedan gör han det så att barnen både sitter förstummade och skrattande.
Ljus blev dukar
Först underhållning av trollkarlen Zethino, som egentligen heter Henning Bylund och är från Örnsköldsvik.
Hur han kunde få ett brinnande ljus att plötsligt bli tre hopknutna dukar i ett rör eller hur han kunde hälla vatten i en tidning utan att den blev blöt och sedan hälla tillbaka vattnet i glaset, det gick inte att förstå.

ÖA: 02-07-05

Det krävdes dock en clown för att publiken skulle vakna till ordentligt. Ackompanjerad av musiken till "Fågeldansen" som för dagen hade bytt namn till "Ingemar Stenmark-dansen" fick Clownen Zethino rejäl respons på sina slalom-inspirerade rörelser.
Trots lite lätt duggregn tycktes merparten av publiken trivas alldeles förträffligt och många vickade glatt på bakdelarna i takt med Zethino

"Ljusnan 02-03-11"

Hokus pokus och simsalabim på Biblioteket

Zethino trollade för barnen i Söderhamn

Ljudnivån var betydligt högre än den brukarvara på ett bibliotek när

trollkarlen Henning Bylund alias Zethino, på lördag gästade

biblioteket i Söderhamn Högre än den  brukar berodde på alla barnen,

som med skrik och skratt gav uttryck för sin förtjusning. Förtjust var också Silje Eggum.

Hon arbetar på biblioteket och det var hon som tillsammans med kultur och fritidsförvaltningen

tog Zethino till Söderhamn. Silje satt i entrén och kunde räkna in ca 100 besökare.

01-09-10

Tack för det roliga besöket på biblioteket i Kramfors.

 När trollkonstnären Zethino
Uppträder kommer skratten,
Skräcken och förvåningen.
Han fängslar både barn och
Vuxna med humor och härliga,
förunderliga nummer.


Givna succéer med trollkarlen
till exempel. Det är väl en typisk
Underhållning som alla förstår,
Men som ingen ändå förstår …
Om ni förstår.

Låt vår värld besökas av fler trollerier.
Om han inte kommer till er kan ni hälsa på hos honom...


Stora och små roade sig på familjedagen i Hede HEDE (LT) 2001-06-05
De små hade roligast, för så ska det vara på en familjedag.
Hede Folkets Park fortsatte sin öppningshelg

med att bjuda in alla familjer med små och stora medlemmar på annandag pingst.
Där bjöds det på trollkarlen Zethino, som roade alla generationer.

Han kan göra magiska tricks med allt möjligt, bland annat rep, pengar, näsdukar och så klassikern med den avklippta handen.
Dessemellan en underbar svada.
Rekommenderas.

Kan sin sak. MrZethino, allias Henning Bylund,
gjorde Roliga ballongfigurer på löpande band
när han inte förundrade och roade med trolleritrick


2001-07-06

Ovanligt många Ö-viksbor hade samlats på sommarvågenpremiär vid hamnen i går kväll.

Och barnens favorit, det var helt klart trollkarlsclovnen Zethino.